Fa temps vaig llegir un post on es parlava de les diferències entre votants d’ICV i d’ERC. De les diferències geogràfiques. Semblava ser, no he trobat l’enllaç, que ERC guanyava (en general) als ecosocialistes en les localitats de menys de 100.00 habitants. Els d’ICV treien més vots que els republicans en localitats de más de 100.000. I hi havia un empat (tècnic) al cap i casal.
Donc bé, Gràcies a Marc Belzunces, geòleg de professió i activista a estones lliures, ho podem comprovar. El senyor Belzunces ha mapejat els resultats electorals de les darreres eleccions i aprofitant-nos descaradament del seu curru us presentem aquesta comparativa:
Font: l’Holocé estant
Com podeu veure els mapes semblen complementar-se a grans trets.
Exceptuant dos punts negres per a les esquerres a la Vall d’Aran i al sud-oest de les Terres de l’Ebre. Hi ha també zones comunes, on ambdos formacions treuen força bons resultats (relatius) com les comarques de la Ribera d’Ebre i el Priorat o el Pallars Sobirà.
La resta, com veieu, sembla complementar-se tal com assenyalàvem al principi. Afegint-hi els catalanistes del PSC… aquest mapa dóna la raó a Carod-Rovira?
O potser li dóna la raó a Jordi Muñoz (parla de les eleccions de 2006:
L’escenari que dibuixen aquestes dades apuntaria, per tant, al final d’un model de competència centrat en dos pols, hegemonitzats per CiU i PSC i complementats per forces molt més petites i, fins a cert punt, subsidiàries de les dues grans formacions -–Esquerra i ICV-EUiA– per passar a un de més complex, format per quatre pols polí-tics ben diferenciats –CiU, PSC, Esquerra/ICV-EUiA i el pol que comencen a compartir PP/C’s.7
L’enllaç aquí
Deixa un comentari